22.2 C
New York
Thursday, June 30, 2022

Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 3 SD (Part 1)

Jangan lupa membaca artikel tentang bisnis di > Informasi bisnis terbaik 2020.

iTapuih.com – Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 3 SD (Part 1). Pada kesempatan kali ini saya ingin berbagi soal tentang materi yang dipelajari di kelas 3 SD. Sebenarnya setiap daerah terdapat sedikit perbedaan materi-materi ajar yang diajarkan oleh guru. Untuk itu, silahkan pilih mana materi yang telah anda ajarkan atau yang telah dipelajari. Soal-soal dibawah ini saya lengkapi dengan kunci jawaban, agar memudahkan anda dalam memahami soal.

A. Choose the correct answer by crossing A, B or C!
1. He has ___ new motorcycle.
A. A
B. An
C. The

2. I want to buy ___ umbrella.
A. A
B. An
C. The

3.  ___ Ganges is ___ Indian river.
A. A – The
B. An – The
C. The – An

4. Is Jane ___ student at your college?
A. A
B. An
C. The

5. I know ___ problem between you and him.
A. A
B. An
C. The

This text for questions number 6 to 10

My new friend

Hi, my name is Jack Ricardo. I’m eight years old. I study at Basic Elementary School. I am on class 3 now. Now, I will tell you about my new friend. His name is Robby Nugy. He is my classmate. He is eight years old, and he is on class 3. He lives at Bantarjati Street no. 123.  His hobby is playing football and playing computer.  He always goes to school by bicycle. His father is Mr.Ferdy. He is thirty years old, and he is a pilot. His mother is Mrs. Any. She is twenty six years old, and she is a nurse.

6. What is the title of the text?
A. My new friend
B. My Father and Mother
C. My school

7. How old is Jack Ricardo?
A. 6 years old
B. 7 years old
C. 8 years old

8. Who is Jack’s new friend?
A. Mr. Ferdy
B. Robby Nugy
C. Mrs. Any

9. Where does Jack and Robby study?
A. On class 3
B. At Bantarjati street no.123
C. Basic Elementary School

10. How old is his Nugy’s father?
A. 30 years old
B. 26 years old
C. 28 years old

11. ____ Sugar do we need?
A. How much
B. How many
C. How few

12. There are ___ people at the party.
A. Much
B. A lot of
C. Little

13. ___ apples do you eat?
A. How much
B. How many
C. How few

14. Minda will not go swimming. She ___ the water
A. Likes
B. Don’t like
C. Doesn’t like

15. Do not play with the knife. It is very ___
A. Furry
B. Sharp
C. Smooth

B. Fill in the blank by choosing the correct word beside!

No Questions Answers
1 There are ____ animals at the shop. A. an umbrella
2 I need ____ sugar for my coffee. B. third
3 We need ____ for rainy season. C. many
4 I like playing ____ in the field  D. cooks
5 I am a student of ____ class. E. a little
6 My mother ____ in the kitchen.  F. stand up
7 The highest animal in the world is ____ G. Bread
8 Please ____ when your name is called.    H. celebrating
9 I enjoy ____ my party.    I. football
10 Father eats ____ for breakfast time.   J. Giraffe

Demikianlah artikel tentang “Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 3 SD  (Part 1)”. Klik tombol dibawah ini untuk melihat kunci jawabannya.

Lihat Kunci Jawaban

Kunci Jawaban Bagian A
1. A
2. B
3. C
4. A
5. C
6. A
7. C
8. B
9. C
10. A
11. A
12. B
13. B
14. C
15. B
KuncI Jawaban Bagian B
1. C
2. E
3. A
4. I
5. B
6. D
7. J
8. F
9. H
10. G

Untuk melihat kunci jawaban dari soal-soal di atas, silahkan klik tombol Lihat Kunci Jawaban. Semaga artikel tentang Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 3 SD (Part 1) bermanfaat bagi anda.


Sumber https://www.itapuih.com/

Selain sebagai media informasi pendidikan, kami juga berbagi artikel pemrograman.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

22,311FansLike
3,374FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles